Göteborgs universitetsbibliotek: Hjördis Nordin-Tengbom

Hjördis Nordin-Tengbom

Hjördis Nordin-Tengboms arkiv

Hjördis Nordin-Tengbom (1877-1969), syster till Alice Nordin, studerade vid Konstakademien för John Börjesson och i Paris vid Académie Julian och Académie Colarossi. Hon var framför allt verksam som konsthantverkare och gjorde till exempel lampor för Nordiska Kompaniet.

Efter giftermålet med arkitekten Ivar Tengbom tog de fyra barnen större delen av hennes tid och den konstnärliga verksamheten fick stå tillbaka. Efter skilsmässan 1927 så gjorde hon 1931 till en utställning tillsammans med skolkamraten Märta Måås-Fjetterström. Hjördis Nordin har främst gjort porträttbyster och hon finns representerad på Nationalmuseum och Prins Eugens Waldemarsudde. I Stockholms konserthus finns hennes marmorfris Barnorkestern. KvinnSam svarar på frågor om arkivet efter Hjördis Nordin-Tengbom.

Sök i Alvin

Använd databasen Alvin för att hitta för att hitta information om Hjördis Nordin-Tengboms arkiv. Du kan söka på personnamn, arkiv, eller dokument. Brev kan du söka på avsändare (författare) eller mottagare, eller en kombination av båda.

Till Alvin

Kontaktinformation

Handskriftsavdelningen
Kontaktformulär
Telefon och e-post till medarbetare

KvinnSam
Kontaktformulär
Telefon och e-post till medarbetare

Besöksadress
Humanistiska biblioteket
Renströmsgatan 4
405 30 GÖTEBORG

Snabbvägar

Sidansvarig: Webmaster
Sidan uppdaterades: 2017-10-19 13:51

Utskriftsversion

© Göteborgs universitet
Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen