Göteborgs universitetsbibliotek: Studenternas galleri

Studenternas galleri

I vår andra utställning i Studenternas galleri möter du åtta studenter som bidrar med verk med olika tekniker, uttryck och material.

Vernissage torsdag 2 februari klockan 17–18, på Samhällsvetenskapliga biblioteket.

Utställningen komer att pågå under hela vårterminen 2023.

Utställare

Marisa Phuikhamphi

Mitt skapande tog fart när jag bestämde mig för att studera till bildlärare 2017. I takt med studierna har jag utforskat konstens olika uttrycksformer. Det medium som jag använder mest är akvarell. Mycket på grund av dess unika egenskaper och höga tillgänglighet. Konst och skapande är numera min enskilt största passion. Jag avbildar oftast motiv och saker som jag har sett, studerat och upplevt på nära håll. Motiven föreställer till exempel landskap jag sett under mina resor. Där finns även växter och djur som jag av olika anledningar har fastnat för. Min konst är mitt sätt att skildra verkligheten och fördjupa min relation till den.

Tilda Ottosson

Mörker blandat med extas är den symbios jag önskar att visa på i mina verk. I min konst möts slingrande rötter, underliga väsen och erotiska undertoner. Sedan ett år tillbaka har jag upptäckt serietecknandets mångsidiga uttrycksförmåga. Att både får uttrycka mig i text och bild öppnar upp för ett mångsidigt historieberättande som jag länge har saknat. Verken är ritade för hand i tusch och med fineliners. Jag studerar ämneslärarprogrammet på GU samt HDK-Valand för att bli gymnasielärare i Bild.

Ayla Arslan Walterssson

Tavlorna skulle jag beskriva som minimalistiska linjemålningar i akryl som både kan stå tillsammans eller enskilt. Tavlorna föreställer flöden som sedan kulminerar.   
Min främst inspiration till konst kommer inifrån, från mina känslor och tankar där mitt målande blir en uttrycksform för just detta. Jag utforskar ständig gränsen mellan det föreställande och det abstrakta i mina målningar för att förmedla tolkningsbara känslor i mina motiv. Jag läser tredje året på Globala studier.

Hedvig Dillner

Min konstnärliga stil skulle jag beskriva som modig och färgglad. Jag brukar blanda figurativt måleri med abstrakt måleri. Jag inspireras av att vara i naturen. För närvarande läser jag sista terminen på ämneslärarprogrammet, med inriktning svenska och bild.

Eva-Karin Källén

Under stora delar av mitt vuxna liv har jag återkommit till högskolans intressanta värld för att utforska nya ämnen. Just nu är ämnet sociologi, halvfart på distans. Jag arbetar som ledarutvecklare i eget företag sedan 18 år tillbaka och jag känner mig priviligierad som har ett så otroligt stimulerande arbete. Inspirationen kommer främst från media och konst. Dessa båda verk är politiska funderingar på samhället. I lerverken eftersträvar jag känsla snarare än perfektion.

Derya Bozcuk

Derya, a freelance painter and illustrator located in Gothenburg, Sweden, has been painting for more than 15 years with acrylic and oil and creating digital artworks for 2 years.

She enjoys creating colourful illustrations and drawing weird characters with weird souls. She portrays the freedom, captivity, happiness, or pain that any living being feels, freed from the forms we accept, and taken into different appearances with emotions and thoughts.
While doing this, she shows the intertwined nature of the past, present, and future in the world we live in, by combining contemporary art components with historical elements and by creating inter-temporal art works.

Ebba Westermark

Jag studerar globala studier och målar en hel del på fritiden. Majoritet av det jag gör är olja på canvasduk i olika storlekar som är färgglada.

Tidigare har min inspiration till konst kommit från mardrömmar och sömnparalyser, som har resulterat i många mörka och obskyra verk. Numera inspireras jag av starka färger och rent glada eller samhällskritiska tankar där jag motiveras av exempelvis dagens kvinnliga skönhetsideal, något jag själv haft mycket problem med men nu är bekväm i mig själv och vill förmedla den känslan vidare på ett färgstarkt vis.

Seyan Abdou

Jag heter Seyan Abdou, är 21 år gammal och kommer ursprungligen från Syrien. Jag har vistats i Sverige i 8 år och läser nu mitt andra termin i Apotekare programmet vid Göteborgs universitet. Konst har alltid varit en del av mitt liv och har varit ljuset ur mörkret för mig.  Jag tecknar och målar i akryl färger, jag älskar att måla glädjespridande och positiva tavlor som ofta omfattar naturen blommor och kärleken.

Om studenternas galleri

På Samhällsvetenskapliga biblioteket erbjuder universitetsbiblioteket studenter att ställa ut sin konst under terminstid. Vi vill med galleriet skapa ett kreativt inslag i studenternas studiemiljö. Alla studenter registrerade vid Göteborgs universitet är välkomna att ansöka om att få ställa ut. Varje utställning hänger en termin. Verken ska visa studentens privata konstnärliga verksamhet.

Vi vill att detta galleri ska visa upp det som våra studenter skapar på fritiden och att det ska vara frånkopplat studierna. Genom studenternas galleri vill vi förmedla att biblioteket är en plats för studenter, som de också kan få vara en del av!

Ansökan om att ställa ut

Är du intresserad av att ställa ut i Studenternas galleri?

Skicka din intresseanmälan till gpek.studiemiljo@ub.gu.se

Snabbvägar

Sidansvarig: Webmaster
Sidan uppdaterades: 2023-01-24 10:39

Utskriftsversion

© Göteborgs universitet
Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen