Göteborgs universitetsbibliotek: Utställningar på universitetsbiblioteket

Utställningar på universitetsbiblioteket

Universitetsbiblioteket har stora samlingar och många unika handskrifter. Vi visar en del av dem i våra utställningar i bibliotekslokalerna. Här kan du ta del av tema, dag och plats för utställningarna.

Studenternas galleri

På Samhällsvetenskapliga biblioteket Föreningsgatan erbjuder universitetsbiblioteket studenter att ställa ut sin konst under terminstid. Vi vill med galleriet skapa ett kreativt inslag i studenternas studiemiljö. Alla studenter registrerade vid Göteborgs universitet är välkomna att ansöka om att få ställa ut. Varje utställning hänger en termin. Verken ska visa studentens privata konstnärliga verksamhet. Vi vill att detta galleri ska visa upp det som våra studenter skapar på fritiden och att det ska vara frånkopplat studierna. Genom studenternas galleri vill vi förmedla att biblioteket är en plats för studenter, som de också kan få vara en del av!

Läs mer om aktuella utställare

The Glass Room

Misinformation Edition

Denna utställning utforskar hur sociala medier och nätet har förändrat vårt sätt att läsa information och reagera på den. Lär dig mer om den nya sortens influensers, de nya och gamla taktikerna de använder sig av och rollen som vi användare och konsumenter kan spela i informationsflödet. Vi tittar också närmare på relationen mellan personliga uppgifter, våra åsikter, attityder, beteenden, och affärsmodellen bakom det hela.

Utställningen visas på Biomedicinska biblioteket från 26 juni till 27 oktober och kommer sedan flytta runt bland våra övriga bibliotek.

Till utställningens webbplats

Messages from Ukraine

Vernissage och öppningsanförande med Gregg Bucken-Knapp och Lisa Churkina måndag 28 augusti klockan 12:00

Utställningen baserar sig på Gregg Bucken-Knapps, professor i offentlig förvaltning och den estniske serietecknaren Joonas Sildres gemensamma bok Messages from Ukraine, en kort grafisk roman som utspelar sig under krigets första dramatiska veckor i Ukraina. Boken bygger på textmeddelanden från 15 ukrainska medborgare verksamma inom fältet migration/integration.

Utställningen visas på Biomedicinska biblioteket från till 26 januari.

Läs mer om utställningen

Snabbvägar

Sidansvarig: Webmaster
Sidan uppdaterades: 2023-12-11 08:26

Utskriftsversion

© Göteborgs universitet
Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen